Peeling
Medaskin logo
Certified

Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en mängd olika behandlingar där aktiva ämnen av olika slag läggs på huden i syfte att förbättra och föryngra den.


En kemisk peel kan man göra på ansikte, hals, nacke, bröstet, händer och även på armar och ben. Lösningarna som används kan vara alltifrån starkare TCA och Cosmo peelingar till svagare fruktsyror (AHA).


Kemisk peeling- så fungerar det

Varje dag så bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. I samband med hudens åldrande så blir denna process långsammare. Huden blir då tjockare, ibland läderartad med bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken  på åldrande uppträder.


Vid en kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden. Detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Huden blir föryngrad, den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

Nybildningen av kollagen (som gör huden elastisk) avtar med åldern vilket gör att huden blir rynkigare och stelare. Målet är att få huden att öka produktionen av kollagen.


Så går en behandling till

Tillvägagångssättet varierar beroende på typ av behandling.


Hudföryngring PRX-T33

Denna behandling är en snällare TCA-peel som ger djup återfuktning , uppstramning, lyster och jämnare hudton samt jobbar mot pigmenteringar.

PRX-peelen är den nya genrationens TCA-peel för alla hudtyper och åldrar. Det unika med denna peel är att den inte framkallar någon frosting och kan användas året om utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är mer eller mindre smärtfri och ger minimal fjällning så man kan återgå till jobbet dagen efter.

Dessa aktiva ingredienser integrerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.

Behandlingen kan göras som enskild behandling eller som en kur på tre behandlingar. Men bästa och mer långvarig effekt, bör behandlingen upprepas 2-4 ggr med några veckors mellanrum.

Pris 1800:- för 1 behandling, 4500:- för 3 behandlingar.

PRX-T33 används på både ansikte hals och decolletage för att motverka:


  • Rynkor och linjer
  • Pigmenteringar/solfläckar
  • Torr hud
  • Åldrad hud
  • Ärrbildningar


AHA-peel

Huden rengörs från make-up. Därefter appliceras AHA-syran och en stickande känsla uppstår i huden. AHAsyran får verka i några minuter, beroende på hudtyp, och neutraliseras därefter.


AGERA-peel

Huden rengörs från make-up. Microdermabratio(mikroslip) utförs på hela hudytan) därefter penslas syrorna på i olika koncentrationer(beroende på hudtyp). Behandlingen aktiveras när vattenkompresser läggs på huden och en hetta uppstår. Avslutas med LED-ljus för att ytterligare stimulera kollagen stimuleringen.


En peel kombinerat med microslip. Peelen stimulerar fibroblasterna som finns djupt ner i huden för att producera nytt collagen. Perfekt för slapp hud som behöver ett "lyft". Behandlingen är smärtfri och orsakar ingen rodnad eller flagning, utan en ordentlig åtstramning.

Rekommenderas på 3ggr

Pris: 1600:-


TCA-peel

Huden rengörs från make-up. TCA-lösningen appliceras upprepade gånger tills önskat djup uppnåtts. En kraftig brännande känsla upplevs under behandlingen.


TCA-syra Cosmo Peel (15%, 18%)

En djupare peel som finns i olika koncentrationer för att ge den effekt man önskar. Passar åldrad solskadad hud med pigmentsfläckar och förstorade porer.

Ger en kraftig avflagning under några dagar. Celldelningen och collagenproduktionen stimuleras och stramas upp och en friskare och jämnare hud kommer fram.

Från: 1995:‐


Cosmo Peel Forte

Huden rengörs från make-up. Därefter stryks peelingen på. Pga dess unika sammansättning bedövas huden så endast en lätt sveda och värmeökning uppstår. Vid lättare peel-behandling kan huden bli lätt rodnad och lätt fjällande i ett par dagar efter behandling, upplevs oftast torr . Vid starkare peel-behandling så blir huden mer rodnad och mer eller mindre svullen. Det kan förekomma ytliga sår (som skrubbsår) och huden kan bli mörkare missfärgad. Efter 4-6 dagar börjar huden flagna av. Detta är övergående och minskar successivt veckorna efter behandling.


En djup (fenolbaserad) säker peel med ett oslagbart resultat. Peelen ger dej en fastare och klarare hy, mindre synliga rynkor och linjer. Reduceraroch/tar bort åldersfläckar och pigmenteringar. Själva behandlingen går snabbt på salongen, sedan tar det en vecka innan man ser det synliga resultatet. Kraftig avflagning på dag tre.

Rekommenderas endast 1gg

Pris: 2900:-


För hals och decolletage

Effektfull behandling för åtstramning av slapp hud. TCA‐syra appliceras på huden och en brännande stickande smärta uppstår. Huden frostas och efter några dagar uppstår en kraftig flagning. Perfekt för slapp, rynkig och pigmenterad hud.

Kan med fördel kombineras med andra behandlingar.

Pris 1500:‐

(I kombination med annan ansiktsbehandling 900:‐ )

Peeling