Fillers
Medaskin logo
Certified

Fillers

JUVEDERM/RESTYLANE/STYLAGE

Varför får vi rynkor?

När huden åldras så bryts kroppens egen bindvävssubstans (hyaluronsyra) ner, rynkor och veck blir djupare och alltmer synliga. Nu kan vi fylla ut dina rynkor så att de praktiskt taget försvinner. Har du mycket djupa rynkor kan flera behandlingar behövas för att bygga upp ett bra resultat. Det bästa är att behandla dina rynkor innan de blivit för djupa och sedan successivt underhålla så att de inte återkommer.


Vad innehåller de?

Samtliga produkter består av en helt kroppsegen produkt, hyaluronsyra och är maximalt säkra. De innehåller inga ämnen från djur. Produkterna har funnits i flera år och över hela världen har det utförts hundratusentals behandlingar.

Idag finns även Lidocain i sprutorna, ett bedövningsmedel som gör att injektionerna går mycket smidigare.


Hur går behandlingen till?

För dem som vill börja med endast en konsultation är det helt kostnadsfritt. Väljer man att även göra behandlingen i samband med konsultationen finns det avsedd tid även för det. Produkten injiceras under rynkan eller vecket så att överhuden lyfts upp och jämnas ut. Det blir flera små fina sprutstick som dock inte är speciellt smärtsamma. Först tvättar vi huden. Injektionen känns som ett myggbett, det svider och spänner i huden. Om du så önskar kan du få en bedövningssalva, Emla, före. Dom som vill kan själva köpa den på apoteket och smörja på området en timme innan för maximal effekt. Vid läppförstoring kan vi också lägga bedövningsspruta, samma som du får hos tandläkaren.


Hur ser jag ut efteråt?

Efteråt kan man svullna lätt och rodna under de första dygnen och du kan känna stickningar och spänning. I enstaka fall kan detta vara längre. Om man så önskar kan den eventuella rodnaden döljas av en lätt make-up.

woman with  towel

Hur mycket behöver man spruta?

Varje spruta innehåller 0,5 eller 1 ml och denna räcker vanligtvis till behandling av bekymmersrynkan i pannan eller till en inte allt för djup rynka från mungipan till näsvinkeln. Har du djupare rynkor och veck eller behöver behandling på flera ställen så behövs också fler sprutor.

För att få ett bra och hållbart resultat av läppbehandlingen är det lämpligt att vid första injektionstillfället börja med 0,8 ml el 1,0 ml, och inom 3 mån göra en touch up på 0,55 ml alt 0,8 ml.

En läppbehandling ska resultera i vackra naturliga läppar och här är din egen förutsättning avgörande för mängd preparat.


Hur långvarig är effekten?

Produkterna bryts långsamt ner av kroppen. Hållbarheten är ytterst individuell, ca 9-12 månader, mycket beroende på hudens struktur. Oftast kan hållbarheten vara betydligt längre än så. Eftersom dagens preparat är väldigt mjuka och följsamma är det svårt att själv avgöra när preparatet har gått ut.

Här är lätt att bli blind, speciellt på läppbehandlingarna. Som regel behöver man ge en mindre mängd vid påfyllning. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen För att ha en bestående effekt rekommenderar vi att du regelbundet underhåller din behandling.